Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров віддасть стратегічне родовище газу?

Вівторок, 18 травня 2010, 15:25

Кабінет міністрів має намір відмінити рішення уряду Тимошенко про передачу НАК "Нафтогаз України" ліцензії на користування надрами Сахалінського родовища.

Про це УНІАН повідомило інформоване джерело, з посиланням на копію протоколу засідання Кабміну від 26 квітня 2010 року.

За його інформацією, це рішення скасовано у зв`язку з його нереалізацією.

14 травня в ефірі ТРК "Україна" лідер БЮТ, екс-прем`єр-міністр Юлія Тимошенко сказала, що уряд Миколи Азарова уже відмінив рішення Кабміну про передачу "Нафтогазу" ліцензії на Сахалінське родовище.

"У нас ще було стратегічне родовище газу - Сахалінське родовище в Харківський області. Ми, наш уряд, постановою передали його НАК "Нафтогаз України" для розробки і щоб газ, наш український, потрапляв саме громадянам України", - сказала вона.

"Ви що думаєте, що хтось знає, що тиждень тому відмінили цю постанову і віддали найближчому оточенню Януковича найбільш стратегічне родовище газу в Харківський області? У вас вже його немає. Ви вже не володієте цими речами як держава", - заявила Тимошенко.

Сахалінське родовище (Краснокутський район Харківської області) є одним з найбільш перспективних родовищ України.

Протягом останніх років воно неодноразово ставало об`єктом незаконних дій як з боку посадовців державних органів, так і представників приватних компаній, які намагалися одержати спецдозвіл на користування надрами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування