Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент просять ліквідувати Нацкоммор

Вівторок, 18 травня 2010, 16:51

Низка громадських організацій просять парламент ліквідувати Національну комісію з захисту моралі.

Звернення було прийнято під час наукової конференції, яка проходила 18 травня в Інституті журналістики, повідомляє Телекритика.

Співавторами звернення стали Національна спілка журналістів України , Українська асоціація видавців періодичної преси , Індустріальний телевізійний комітет, Незалежна асоціація мовників,  Інтернет асоціація України.

Вони закликали парламент відмінити закон про захист суспільної моралі і розпустити НЕК.

 "Ми вважаємо, що виключно Український народ є носієм моральних цінностей, і що передача такого виключного права будь-якому штучному утворенню на кшталт НЕК - це замах на базові конституційні права громадян та спроба насаджувати штучну мораль", - йдеться в заяві.

"Ми протестуємо проти витрати державних коштів на фінансування цензури українських медіа, творів письменників, образотворчого мистецтва тощо. Під час економічної кризи особливо необхідні кошти бюджету для підтримки культури, видавництва книг та медіа. В той же час держава щорічно фінансує бюрократичний апарат НЕК, так на 2010 рік передбачено фінансування в сумі більше 4 млн.грн", - зазначається в документі.

Автори вказують, що для захисту інтересів неповнолітніх від злочинних посягань, боротьби з порнографією, з недобросовісною рекламою в Україні створено достатньо контролюючих органів: Міністерство внутрішніх справ, Держспоживзахист тощо.

"Закликаємо депутатів Верховної Ради України внести зміни до законодавства для заборони органу цензури, існуючого за бюджетні кошти під виглядом захисту загальноукраїнських цінностей", - наголошується в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування