Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закарпаття знову потерпає від повені

Середа, 19 травня 2010, 18:13

У Закарпатті через сильні зливи підтоплені вже півтисячі дворогосподарств, очікуються пікові рівні води на найбільших річках.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив помічник начальника Головного управління МНС в Закарпатській області Федір Філіп.

Зокрема, за його словами, станом на 14.00 19 травня в області підтоплені 471 дворогосподарство (на 7-му годину ранку було понад 300) у 20 населених пунктах.

Постраждали наразі обласний центр Закарпаття місто Ужгород, Ужгородський, Мукачівський, Берегівський, Перечинський, Іршавський, Виноградівський та Хустський райони.

Крім того, під водою 1 тис. 847 га сільськогосподарських угідь.

Наразі, стверджує Філіп, у Закарпатті тривають роботи з ліквідації наслідків.

"Сьогодні, так само як і вчора, рятувальники відкачували воду з підтоплених дворогосподарств, колодязів, підвалів. Лише з Ужгорода, Мукачівського та Ужгородського районів відкачали 4 тисячі кубометрів води. Це дуже багато", - уточнив Філіп.

Він також додав, що наразі на відновлювальних роботах після паводка в Закарпатті працюють 295 осіб - це спеціалісти ГУ МНС У в Закарпатській області, Закарпатського облаавтодору, облводгоспу, обласної санепідемстанції тощо. Крім того, задіяні 36 одиниць техніки.

Крім того, Філіп поінформував, що на 19-20 травня прогнозується на найбільших водних артеріях Закарпаття - річках Тисі й Латориці - висока водність, піковий прохід води. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування