В кабіні літака загиблого Качинського були сторонні

Середа, 19 травня 2010, 18:18
 

У кабіні польського Ту-154, що розбився під Смоленськом 10 квітня, були сторонні люди.

Про це в середу на прес-конференції в Москві повідомила голова Міждержавного авіаційного комітету Тетяна Анодіна.

"Встановлено, що в кабіні (пілотів) були особи, які не є членами екіпажа. Голос одного точно ідентифіковано, голос іншого або інші (голоси) підлягають додатковій ідентифікації польською стороною" - сказала Анодіна.

За її словами, ця робота буде проведена негайно.

Водночас вона повідомила, що спільно розшифровані переговори екіпажа та ідентифіковано голоси польських льотчиків. Вона зазначила, що робота ускладнена через відкриту кабіни. Вона також сказала, що для очищення запису було застосовано спеціальну апаратуру.

"Голоси членів екіпажа - чітко ідентифіковані", - сказала вона.

За її словами, також розшифровані наземні засоби об`єктивного контролю, зокрема переговори диспетчера.

У свою чергу уповноважений Польщі в розслідуванні авіакатастрофи Едмунд Кліх відзначив, що для того щоб оцінити, чи впливала якось присутність сторонніх на екіпаж, на результати польоту, "потрібно знати всю транскрипцію розмови цієї особи".

Він зазначив, що ця бесіда відбувалася за 15-16 хвилин до зіткнення із землею, "тому я не думаю, що це мало вирішальний вплив на причини цієї події (катастрофи)".

Він також підкреслив, що тиску на екіпаж не відчув.

Водночас джерело, близьке до членів міжнародної комісії з розслідування катастрофи літака президента Польщі повідомило, що напередодні і в момент катастрофи літака Президента Польщі Леха Качинського в кабіні пілотів були сторонні особи: директор дипломатичного протоколу Міністерства закордонних справ Маріуш Казана і командувач Військово-Повітряних сил Польщі генерал Анджей Блазік.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування