Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич полетів рятувати Батьківщину

Середа, 19 травня 2010, 19:52
Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич терміново вилетів до Закарпаття через підтоплення в регіоні.

Про це повідомляє прес-служба МНС.

Шуфрич провів робочу нараду з ліквідації наслідків швидкоплинного дощового паводку 15-16 травня на території області.

Як відомо, 15-го травня на території Закарпатської області пройшли інтенсивні опади, що призвели до формування максимального рівня води на річках Тиса, Латориця, Боржава, Уж та Стара.

В результаті цього підтоплені дворогосподарства, присадибні ділянки та сільськогосподарські угіддя в Ужгородському, Мукачівському, Берегівському, Виноградівському, Іршавському, Хустському та Перечинському районах.

По закінчені наради міністр сказав: "Вивчено ситуацію щодо ліквідації наслідків, які створили певні складнощі для жителів Закарпатської області. Нажаль, ми змушені констатувати, що у наших сусідів в Угорщині, Словаччині, Польщі, Чехії відбулися події, які визначені, як катастрофічні".

Станом на 14:00 середи, в Закарпатській області частково підтоплено  471 дворогосподарство та близько 1 тисячі 847 га сільськогосподарських угідь, повідомляє МНС.

Загиблих та травмованих громадян, унаслідок проходження паводку, а також аварійних ситуацій на об'єктах життєзабезпечення населення, в тому числі енерго-, газо-, водопостачання, в області не зареєстровано.

Особовим складом підпорядкованих підрозділів Головного управління МНС у Закарпатській області проведено відкачку  води з 42 дворогосподарств, 26 підвалів та  8 колодязів в кількості 4770 куб. м, врятовано 3-х мешканців у Хустському районі.

Шуфрич повідомив, що "буде звернення до Кабміну про виділення 50 мільйонів гривень, а також про виділення вже позапланових коштів для компенсації тих витрат, які понесли різні структури під час ліквідації наслідків  цього підняття води".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: