Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов не хоче, щоб журналісти питали про шашки, бо вони не прокуратура

П'ятниця, 21 травня 2010, 13:41

Один із лідерів БЮТ Олександр Турчинов запевняє, що БЮТ ефективно протистояв ратифікації харківських угод.

Про це він заявив у коментарі "Українській правді" у відповідь на статтю Мустафи Найєма "Як БЮТ допоміг ратифікувати харківські угоди".

"Дії опозиції дійсно координувалися, бо це надто важливе питання для України. Між нами була домовленість не дати тушкам проголосувати на місцях НУНС і БЮТ", - сказав він.

За словами Турчинова, оскільки регіонали 4 дні не пускали їх до залу, було вирішено зірвати голосування таким чином:  заблокувати гнізда для карток підручними матеріалам, покласти прапори, щоб було зрозуміло, що на місцях опозиції немає жодної людини - ні своїх, ні чужих.

"По-третє, кожна фракція по периметру мала будь-яким чином захистити свої ряди.

БЮТ із поставленим завданням справився незважаючи на те, що в нас найбільший периметр, оточений Партією регіонів", - наголосив Турчинов.

"Що стосується надзвичайних заходів, то контрольною точкою була реєстрація депутатів.

Якщо ви подивитесь, на час реєстрації наші місця були вільні. Що стосується дій наших партнерів, то від НУНС замість 50 людей було близько 30. І треба визнати - вони не витримали удару", - заявив бютівець.

Згодом виявилось, що не всі гнізда було заблоковано, нагадав Турчинов.

На питання журналіста, чи планувались використовувати димові шашки та про нараду, яка була напередодні в штабі БЮТ, Турчинов сказав: "Такі питання носять провокативний характер. Їх задають у прокуратурі. Якщо хочете їх задавати, можете піти на півставки працювати в прокуратуру".

"За моєю уявою, те, що я бачив на кадрах, шашки були використані на місцях НУНС, і ці дії були з боку Партії регіонів, Але питання повинна довести Генеральна прокуратура. А коли в неї немає такої можливості, тоді і з'являються такі матеріали, на кшталт вчорашнього", - заявив  бютівець.

"Я розумію, чому ви написали такий матеріал. Тому що ви ефективно боролися зі владою, і зараз вам треба збалансувати свої дії. І дати зрозуміти владі - не бити вас, так як б'ють БЮТ", - заявив Турчинов

В статті Мустафи Найєма "Як БЮТ допоміг ратифікувати харківські угоди" зазначається, що напередодні ратифікації харківських угод у штабі БЮТ відбулося дві наради, де було узгоджено план дій опозиції . Зокрема, за свідченнями депутатів на одній з них було погоджено використання димових шашок - 2 мали запалити нашоукраїнці, 2 - бютівці. Але БЮТ свої шашки чомусь не використав, стверджували депутати в неофіційних розмовах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування