Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин розповів, як Азарова позбавили мільярдів

П'ятниця, 21 травня 2010, 19:00
Уряд має провести переговори з керівниками підприємств, щоб вони утрималися від істотного підвищення цін.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в інтерв'ю телеканалу Рада, коментуючи ухвалення закону про зміни в оподаткуванні, яким передбачено, зокрема, збільшення ставок акцизного збору на алкогольні та тютюнові вироби, а також на бензин.

На його думку, в разі підписання цього закону президентом, треба буде зробити все, "щоб підвищення акцизів на ряд товарів не позначилося на благополуччі людей, щоб не відбувся істотний сплеск цін".

"Я вважаю, що треба запустити роботу нафтопереробних заводів України для того, щоб пропозиція на ринку палива переважала попит. Тоді росту цін не буде", - зазначив Литвин, повідомляє прес-служба парламенту.

Разом з тим, спікер повідомив, що первісне підвищення акцизів, запропоноване урядом, було істотно підкореговане Верховною Радою при остаточному ухваленні закону.

"За попередніми розрахунками, внаслідок прийняття та реалізації цього закону державний бюджет повинен був отримати близько 16 мільярди гривень на соціальні потреби", - наголосив він.

"А оскільки в процесі доопрацювання законопроекту ряд позицій було вилучено, і ряд акцизних ставок зменшено, сума надходжень до бюджету, за орієнтовними розрахунками, складатиме 10 мільярдів", - сказав Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування