Литвин про партії: "Гуляйте воші – завтра баня"

П'ятниця, 21 травня 2010, 20:54
Спікер Володимир Литвин пропонує провести перереєстрацію партій.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Рада.

"У нас 180 партій. Партії часто-густо створюють під вибори. Я особисто знаю людей, які професійно займаються тим, що створюють партії, а потім їх продають за гроші під вибори, під ключ", - зазначив спікер.

"Давайте тоді визначимо механізм, що може вважатися партією. Для цього, якщо потрібно, вийдемо на перереєстрацію партій", - наголосив Литвин.

"Депутати, яких вважають новим поколінням, вчора купили партії, заплатили за них, оскільки я не називаю прізвищ, можу сказати, від 500 тисяч доларів і більше. Щоб мене не притягнули до відповідальності, скажу - за чутками, які я просто повторюю", - зазначив він.

"Вони, маючи сезонний рейтинг, кричать: нам треба вибори. Люди їх полюбили в раз. Вони спонсорів усіх запишуть у цей список, люди за них проголосують і потім ми будемо мати те, що маємо у Верховній Раді", - сказав спікер.

За словами Литвина, на початку 20-го століття "було партій до сотні, але такої піни, такого шумовиння, як зараз, не було".

"Все це нагадує такий жаргонний вислів: гуляйте воші - завтра баня", - додав він.

Крім того, спікер заявив: "В нас в середині країни не вірять люди в державу. Це понижує її і без того невиразні перспективи. З нами весь світ не хоче рахуватися".

"Якщо там при владі перебувають всі по суті справи злочинці. Як з ними можна зустрічатися, тиснути долоні і обговорювати питання співпраці", - зазначив Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування