Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин проти темників і усників

Субота, 22 травня 2010, 19:13

Голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонує розглянути і прийняти у парламенті у прискореному варіанті закони, які сприятимуть захисту свободи слова.

Про це він заявив у Харкові, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Я переконаний, що ніхто публічно не заперечить щодо прийняття цих законів", - підкреслив він.

Інша справа, зазначив Литвин, що "в українських реаліях вдосталь гарних законів, але вони не завжди виконуються".

За словами спікера, "часто-густо йому не подобаються деякі речі і деякі оцінки в журналістських матеріалах". "Але я категорично проти "темників" і "усників", і такого іншого. Треба мабуть багато прожити і пережити, щоб зрозуміти, яку роль відіграють журналісти і друковане або мовлене слово", - наголосив він.

Голова Верховної Ради повідомив, що в депутатському корпусі нерідко звучать вимоги закрити пряму трансляцію засідання Верховної Ради.

"Фактично це одразу додало б працездатності праламенту, але водночас на цьому етапі, коли в нас після виборів ще все живе, все хитається і не загоїлось, все гостро сприймається, я вважаю, що така постановка питання не може бути прийнятою", - заявив він.

Литвин висловився за необхідність спрямувати зусилля на створення суспільного мовлення. "Але оскільки рівень добробуту наших громадян недостатній для того, щоб люди платили додатковий податок на це телебачення, очевидно, цю місію повинна взяти на себе держава", - сказав керівник парламенту.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування