Тігіпко: податківці повинні бути жорсткими

Понеділок, 24 травня 2010, 11:19
До кінця червня Верховна Рада повинна прийняти податковий кодекс в хоча б у першому читанні.

Про це заявив віце-прем`єр Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу "1+1".

"В цьому кодексі буде зниження податкового тиску", - зазначив він.

Тігіпко, додав, що "податківці у всіх країнах повинні бути жорсткими".

"Але маючи таке погане податкове законодавство, якщо зараз постійно тиснути і тиснути на бізнес, ми отримаємо зворотну реакцію", - вважає віце-прем`єр .

Він повідомив, що на цьому тижні проведе наради з податковою адміністрацією та митною службою.

"І ми будемо якраз про це говорити. Зустрівся з німецькими інвесторами, зустрівся з нашими: крик і ґвалт. І ми пробуємо розібратися де реальна робота податкової адміністрації, а де зловживання на місцях, які потрібно виправити", - сказав Тігіпко.

Крім того, коментуючи підвищення акцизів, зокрема, на пальне, лікеро-горілчані вироби та тютюн, віце-прем`єр заявив: "За останній рік, якщо я не помиляюсь, акцизи підіймались шість разів, і за цей час значно збільшились доходи бюджету".

"Дефіцит бюджету 5,3%. Це надзвичайно великий показник. Ми повинні жити за ті гроші, які ми можемо заробити. Щоб не було більш складних проблем, ми повинні постійно скорочувати цей дефіцит бюджету, і саме просте, легке завдання, це підняти акциз", - зазначив він.

"Ми коли передбачали підняття акцизів, піднімали акциз на той рівень, який трошки нижчий ніж в РФ і Білорусії. Ми боялися, що якщо ми це зробимо, то буде спокуса з Росії чи з Білорусії завести сюди до нас чи пальне, чи лікеро-горілчані вироби", - підкреслив Тігіпко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...