Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко каже, що Янукович не знає, за що він бореться

Вівторок, 25 травня 2010, 16:26

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає пропорційну систему найоптимальнішою виборчою системою для України.

"На мій погляд, найбільш розумна, найбільш доцільна система виборів - це пропорційна, з відкритими списками", - заявила Тимошенко у вівторок на прес-конференції у Полтаві, повідомляє її офіційний сайт.

"Відкриті списки - це коли поєднується, коли людина обирає і члена партії, і обирає найкращого з тих, хто прийшов на округ. Тобто поєднуються дві якості - і добрий депутат, і людина, яка ідеологічно знаходиться в політичній силі, яку підтримує або не підтримує людина", - додала вона.

На думку Тимошенко, така система виборів "дасть людям головне, чого вони очікують - знати свого депутата, бачити його обличчя, питати в нього про роботу, але, в той же час, і бачити стратегію розвитку держави".

"Янукович хоче 50 на 50 - мажоритарну і пропорційну, хоче на рівні районів, міст і областей, вірніше, хоче його оточення", - сказала вона.

Коментуючи вислів Януковича про доцільність мажоритарної системи на місцевих виборах, Тимошенко зазначила, що "він не знає, що там є постійно мажоритарна система, в сільських радах, а іншої не було ніколи".

"Треба, щоб йому хтось пояснив, там просто недопрацювало оточення з адміністрації президента... Тому він ще не знає, за що він бореться, але ті, хто його оточують, точно знають, за що вони борються", - заявила Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування