Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вважає, що Янукович провокує протистояння

Середа, 26 травня 2010, 12:03
Дата проведення місцевих виборів буде узгоджуватися на консультаціях з фракціями парламенту.

Про це заявив спікер Володимир Литвин на брифінгу в середу в Києві, відповідаючи на питання, якою може стати дата проведення місцевих виборів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У мене була розмова з президентом. Ми домовилися, що потрібно провести консультації з фракціями. Потрібно визначити, який це буде алгоритм дій, а головне - потрібно спрогнозувати ймовірні наслідки в результаті прийняття того чи іншого рішення", - сказав він.

"Якщо буде 31 жовтня (2010 року, яку має намір запропонувати Партія регіонів і президент Віктор Янукович), то я повинен сказати, що тоді треба ще на 5 років забути про реформу системи організації влади на місцях", - заявив спікер.

"Тоді всі розмови про те, що нам потрібно віддати владу народу, будуть відкладені, як мінімум, на 5 років", - підкреслив Литвин.

За його словами, в такому випадку потрібно бути готовим і до того, що Верховна Рада буде змушена приймати кілька тисяч постанов про оголошення тих чи інших місцевих виборів.

Крім того, на думку Литвина, виникне протистояння між главами адміністрацій і місцевими радами, оскільки повноваження голів адміністрацій - 4 роки, а повноваження місцевих рад - 5 років.

При цьому спікер підкреслив, що для нього немає великої різниці в тому, якою буде дата проведення місцевих виборів. У той же час, він зазначив, що "це повинна бути зрозуміла політична лінія".

"Я розумію, що 27 березня (2011 року, яку пропонував Литвин) уразлива дата в політичному плані...Тут присутній, перш за все, політичний момент", - сказав Литвин.

У той же час спікер зазначив, що коли приймалося рішення про попередню дату місцевих виборів, вона була вказана в законі про внесення змін до Конституції. За його словами, перед цим відбулися попередні консультації "і були тотальні узгодження".

Литвин підкреслив, що в іншому разі не було б такої кількості голосів за прийняття рішення про направлення даного законопроекту до Конституційного Суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування