Україна не збирається знижувати рівень з НАТО

Середа, 26 травня 2010, 13:09
 

Україна не має намірів знижувати рівень відносин з НАТО.

Про це сказав у середу заступник міністра іноземних справ Костянтин Єлісєєв на засіданні спільної робочої групи з оборонної реформи Україна-НАТО в Києві, що реалізує низку програм у сфері безпеки й оборони України.

"Ми зацікавлені в підтримці політичного діалогу з НАТО. Україна і далі буде виконувати раніше узяті на себе зобов'язання у відносинах з Альянсом. Ми маємо намір продовжувати усеосяжні внутрішні реформи і цінуємо допомогу НАТО в цьому напрямку", - підкреслив Єлісєєв.

За його словами, відносини України з НАТО будуть розвиватися на принципах, окреслених Хартією про особливе партнерство України і НАТО.

Заступник голови МЗС нагадав, що Україна братиме участь у Силах реагування НАТО.

Україна стане, таким чином, першою країною - не членом НАТО, що бере участь у Силах реагування альянсу.

Єлісєєв зазначив, що Україна і зараз вносить свій внесок у розширення оперативних можливостей НАТО. "Україна вже співробітничає з НАТО в сфері стратегічних авіаперевезень", - сказав заступник міністра.

"Важливим напрямком роботи є спільне придушення невоєнних загроз. Так, Україна приєдналася до антитерористичної операції НАТО "Активні зусилля", що проводиться в Середземному морі", - зазначив Єлісєєв.

Він також повідомив, що в поточному році здійснені перші кроки в сфері кібернетичної безпеки, створений консультативний механізм на рівні експертів.

Особливо Єлісєєв відзначив важливість співробітництва України і НАТО в сфері миротворчих операцій. "Сьогодні Україна єдина країна - не член НАТО, що бере участь у всіх найважливіших миротворчих операціях під егідою альянсу", - нагадав дипломат.

НАТО буде продовжувати співробітництво з Україною в сфері реформування сектора безпеки й оборони, заявив, у свою чергу, заступник генерального секретаря НАТО з питань оборонної політики і планування Иржи Шедиви. "НАТО буде продовжувати надавати допомогу Україні", - сказав він.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування