Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські депутати придумали статус російській мові

Середа, 26 травня 2010, 19:12

Кримський парламент прийняв постанову про використання російської мови як регіональної.

За ухвалення даного документа в середу проголосувало 75 депутатів при 1 проти, з 94 що взяли участь у голосуванні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як вказується в документі, в останні роки в Україні "різко активізувалася кампанія з витіснення російської мови", йдеться у повідомленні.

На думку кримських депутатів, це свідчить про необхідність прийняття певних заходів щодо захисту прав та забезпечення інтересів російськомовної частини населення, без утиску прав україномовної частини, а також інших національних меншин Криму.

Крім того, парламент автономії звернувся до Верховної Ради з пропозицією імплементації європейської хартії регіональних мов або мов меншин в повному обсязі.

Також кримський парламент ухвалив здійснювати заходи, передбачені європейською хартіэю регіональних мов з використання російської мови, як регіональної в роботі Верховної Ради Криму.

Водночас кримський парламент запропонував Верховній Раді прийняти проект закону про гарантування вільного розвитку використання захисту російської мови та інших мов національних меншин.

Кримські депутати звернулися до депутатів від Партії регіонів Олексія Боярчука, Бориса Дейчі, Вадима Колесніченка та Олександра Чорноморова з проханням внести в установленому порядку даний законопроект у Верховну Раду і підтримати його під час розгляду.

"Переговори членами коаліції, наскільки я поінформований, активно ведуться, тому що є хороші шанси на те, що закон буде затверджений на червневому пленарному засіданні Верховної Ради", - заявив кримський спікер Володимир Константинов.

Як відомо, в середу кримський парламент прийняв рішення перейменуватися з "Верховной Рады" в "Верховный Совет".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...