Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За рахунок "Луганськтепловозу" влада хоче розрахуватися з усіма боргами

Середа, 26 травня 2010, 22:59

Учасникам приватизаційного конкурсу з продажу ОПЗ можуть повернути 800 мільйонів гривень після продажу "Луганськтепловозу".

Про це заявив глава Фонду держмайна Олександр Рябченко в ефірі 5 каналу.

"Ці гроші просто відсутні. Можливо з "Луганськтепловозу", це є перший продаж, який буде за три тижні, і треба просто повернути, врахувати в конкурсі, ці гроші які держава заборгувала", - зазначив він.  

Рябченко розповів, що його відомство кожен тиждень подає платіжне доручення до держказначейства, щоб повернути ці гроші з рахунку Фонду: "Вона не виконується ця платіжка. Зрозуміло, що попередній уряд ці гроші вже витратив, то не є секрет великий".

"Я сподіваюся що їх повернуть бо безумовно це один із елементів взаємодовіри уряду і інвесторів. Не тільки цих, а взагалі", - додав він.

Водночас, згідно з рішенням суду, після продажу "Луганськтепловозу" понад 450 мільйонів гривень має бути повернуто попередньому власнику заводу - російському Трансмашхолдингу.

Як відомо, Фонд держмайна не повернув вчасно заставу двом учасникам аукціону з продажу Одеського припортового - ТОВ "Фрунзе-Флора" і ТОВ "Нортіма".

Натомість третій учасник, який представляв газпромівський "Сибур", отримав назад свою заставу в розмірі 400 мільйонів гривень.

Власником компанії "Фрунзе-Флора" є бізнесмен Костянтин Григоришин, а ТОВ "Нортіма" контролюється бізнесменом Ігорем Коломойським.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування