Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львівські журналісти написали Януковичу про системний тиск

Четвер, 27 травня 2010, 10:52

Журналісти львівської газети "Експрес" заявляють, що тиск на видання набув системного характеру.

Про це йдеться у відкритому листі журналістів на ім'я президента Віктора Януковича.

За словами представників газети, за період з 13 квітня 2010 року по 25 травня 2010 року не відбулося жодних подій, які засвідчували би, що тиск на "Експрес" припинено чи послаблено.

Зокрема, вони зазначають, що за цей час не було зроблено "жодних дієвих кроків за письмовими заявами редакції щодо розслідування обстрілів газети, замахів на життя головного редактора і т.д. працівниками міліції та прокуратури області, не проведено жодної експертизи, не відібрано жодного пояснення".

Також, за словами журналістів, інформація про те, що проти міліціонерів, "які дозволили залишити без нагляду шестимісячну дитину, застосовували насилля до журналістів" порушено кримінальну справу виявилась неправдою.

Крім того, журналісти стверджують, що проти газети та її головного редактора була "розгорнута масштабна кампанія з дискредитації".

Вони також наводять низку інших фактів тиску на видання, у зв'язку з чим ставлять Януковичу "одне запитання": "чи мають бути притягнуті до відповідальності особи, винні у перешкоджанні журналістській діяльності та організації системного тиску на незалежний засіб масової інформації".

"На нашу думку, лише порушення кримінальної справи за статтею 171 Кримінального кодексу України, здійснення об'єктивного розслідування групою незалежних слідчих та неупереджений судовий розгляд встановлених слідством у рамках цієї справи фактів дозволять переcвідчитись, чи відповідь на це питання є правильне", - йдеться у листі.

Як відомо, редакцію "Експресу" тричі обстрілювали невідомі, скоєно декілька замахів на головного редактора газети.

Також порушено справу проти директора видання, прокуратура звернулась до суду з позовом, у якому вимагає "заборонити газеті поширювати інформацію" про махінації прокурорів.

Раніше заступник глави адміністрації президента Ганна Герман обіцяла, що президент Віктор Янукович зустрінеться з журналістами видання в рамках візиту до Львова.

Журналісти провели кілька акцій проти тиску на газету, зокрема, перекривали рух на міжнародній трасі Київ-Чоп та приковували себе залізними ланцюгами до останнього вагону потяга Будапешт-Москва у Львові.

Як відомо, у четвер Янукович перебуває з робочою поїздкою у Львові.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...