Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС упевнені, що українцям стали краще давати візи

Четвер, 27 травня 2010, 11:41
 

Міністерство закордонних справ констатує поліпшення ситуації з оформленням шенгенських віз для громадян України.

Про це заявив глава МЗС України Костянтин Грищенко, відкриваючи 11-у міжвідомчу нараду з питань координації діяльності органів виконавчої влади в сфері зовнішніх відносин у четвер у Києві.

"Станом на сьогоднішній день я відзначаю поступове поліпшення загальної ситуації з оформленням віз для громадян України", - заявив він.

Грищенко нагадав, що Україна як європейська держава, насамперед, зацікавлена у введенні безвізового режиму і поїздок її громадян у ЄС.

Він додав, що рух у цьому напрямку вже розпочато. "У певній мірі ми вже почали процес безвізових поїздок наших громадян у ЄС", - підкреслив міністр.

"Маю на увазі підписання угод про місцевий прикордонний рух з Польщею, Словаччиною й Угорщиною, положення яких передбачають спрощений, безвізовий перетин державного кордону зазначених країн нашими громадянами, що проживають у прикордонній зоні", - зазначив Грищенко.

Разом з тим, за його словами, необхідно усвідомлювати, що лише введення європейською стороною повноцінного безвізового режиму для громадян України зніме всі проблемні питання у візових відносинах з ЄС.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування