Тимошенко нагадала Януковичу про обіцянку податкових канікул

Четвер, 27 травня 2010, 14:53

Опозиція внесла до Верховної Ради законопроект про введення 5-річних податкових канікул для малого бізнесу.

Про це заявила на засіданні опозиційного уряду в четвер лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Вона нагадала, що відповідна теза була однією з обіцянок у передвиборчій кампанії нинішнього президента Віктора Януковича.

"Саме тому, що Янукович забув цю свою обіцянку, ми внесли до Верховної Ради проект закону, яким для малих підприємств, які мають певний обіг коштів за рік, вводяться податкові канікули на 5 років - до початку 2016 року", - сказала Тимошенко.

"Це значить, що якщо Янукович не вводив в оману підприємців і суспільство, то в середу вони (коаліція) зобов'язані цей закон проголосувати в першому читанні і, після внесення змін, в цілому", - додала вона.

За словами Тимошенко, у середу опозиція також вимагатиме поставити в порядок денний законопроект щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва, зміни до законів, якими посилюється відповідальність службових осіб за перешкоджання підприємницькій діяльності.

Також опозиція вимагатиме 2 червня розглянути зміни до деяких законів щодо скорочення переліку ліцензованих видів господарської діяльності та кількості контролюючих органів - види ліцензованої діяльності пропонується скоротити на 27 пунктів, а контролюючі органи на 45%.

"Це той пакет реформ, який узгоджений з малим і середнім підприємництвом і який ми виносимо зараз на загальне обговорення. Я вважаю, що цей пакет реформ мусить стати основою подальшого виходу України з економічної кризи, яка відбулася в 2008-2009 роках", - наголосила лідер БЮТ.

Вона також додала, що опозиція буде пропонувати до голосування і готова підтримати у першому читанні податковий кодекс, проект якого був внесений до Верховної Ради раніше депутатом від НУНС Миколою Катеринчуком.  

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування