У Грищенка знають, коли наступить візовий рай

Четвер, 27 травня 2010, 22:55
Перешкод для введення безвізового режиму між Україною та Ізраїлем немає.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісеєв в ефірі 5 каналу.

"Безвізовий режим буде. І це буде реальність, я сподіваюся, досить швидко. Ніяких перепон на цьому шляху вже немає", - сказав він.

Єлісеєв зазначив, що зараз в Україні проводяться останні внутрішні процедури погодження відповідного двостороннього документу.

Коментуючи можливість введення безвізового режиму між Україною і Євросоюзом, дипломат заявив: "Вже цього року у нас буде план дій щодо безвізового режиму для громадян України".

"Але після цього нам треба цей план таки виконати. Зокрема, давайте ми створимо нарешті єдиний міграційний орган, який вже створюється понад 10 років. Це елементарна річ, яку ми маємо зробити", - сказав Єлісеєв.

"Досвід країн західних Балкан показує, після ухвали дорожньої карти плану дій, як правило, безвізовий режим стає реальністю через півтора-два роки", - зазначив він. 

Дипломат заявив, що від України вимагають "те, що ми повинні були робити вже давним давно": "Я думаю, що при наявності політичної волі, а вона у нас є, у нинішньої влади, ми це питання дуже швидко вирішимо".

Крім того, Єлісеєв зазначив, що рівень відмов в наданні українцям віз посольствами падає.

"Наприклад, позаминулий рік відмови були 12-14%. Буквально зараз я отримав офіційну статистику про те що рівень в середньому складає біля 4%", - сказав він.

"Давайте не забувати про кількість віз, які видали країни члени ЄС. Зокрема, минулого року було видано понад мільйон віз нашим громадянам. В порівнянні з 2008 роком, де було видано близько 400 віз. Цього року я думаю віз буде не менше мільйону", - вважає Єлісеєв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування