Опозиція нарешті кинулася захищати харківський парк

Четвер, 27 травня 2010, 23:37
У НУНС і БЮТ вимагають розібратися з вирубкою харківського парку.

Відповідні запити направив депутат від НУНС Микола Катеринчук в Генпрокуратуру і Міністерство внутрішніх справ, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Також він просить перевірити законність застосування сили з боку працівників міліції до активістів екологічної групи "Печеніги".

"На жаль, 25 травня співробітники органів внутрішніх справ, зловживаючи службовим становищем, застосували силу проти учасників мирної акції протесту. Зазначені дії прямо порушують Конституцію", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу депутат від БЮТ Володимир Філенко вимагає від керівництва країни та Генпрокуратури дати оцінку подіям навколо вирубки дерев у парку, передає УНІАН.

З таким проханням він звернувся до президента Віктора Януковича, спікера Володимира Литвина, генпрокурора Олександра Медведька, міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, облпрокуратури, в.о. мера Харкова Геннадія Кернеса та інших.

На думку депутата, вирубка дерев у рекреаційній зоні є грубим порушенням міжнародної конвенції, яку підписала Україна.
 
Філенко вважає, що "негативна реакція харків'ян на незаконні дії цілком справедлива і акції протесту - абсолютно виправдані".

Він покладає вину на місцеву владу, яка, "веде себе так, ніби "їй все можна", зазначається у повідомленні.

Як відомо, протести громадян проти вирубки парку почалися після того, як 19 травня міський виконком дав дозвіл на знесення 500 дерев у парку з метою прокладення через нього дороги, яка б дозволила вирішити транспортну проблему в цьому районі міста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News