Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Маріупольські соціалісти заступилися за комбінат Бойка

Субота, 29 травня 2010, 14:55
 

Депутати Маріупольської міськради від СПУ вимагають проведення позачергової сесії для обговорення ситуації навколо ММК ім. Ілліча.

Як повідомляє прес-центр підприємства в суботу, відповідне звернення спрямовано міському голові Маріуполя.

"Події, що розгортаються, навколо ММК ім. Ілліча, оприлюднена інформація про продаж акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" не може залишити байдужою громаду міста", - говориться в зверненні.

У документі зазначається, що доля комбінату і його колективу нерозривно пов'язана з життям Маріуполя, а заявлені зміни на комбінаті неодмінно відгукнуться і на кожному городянині.

"Ми не можемо стояти осторонь, коли на очах у всієї країни нахабно, бандитськими методами, на основі афери з цінними паперами відбирають комбінат у його колективу", - цитує прес-центр звернення депутатів.

При цьому депутати пропонують на позачерговій сесії міськради обговорити питання прийняття звернення до президента України, у генпрокуратуру, голові Верховної Ради з проханням зупинити всі дії по реалізації продажу акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" і провести ретельне розслідування всіх обставин угоди.

Як повідомлялося, у середу, 26 травня, представник "Формігос Холдинг ЛТД" (Кіпр) Борис Подольський і представник компанії "Рівейн ЛТД" Ілля Горн, які назвалися представниками нового власника ММК ім. Ілліча, заявили про придбання ним у травні 2009 року 100% акцій "Ілліч-Сталь", якому належить 90,41% акцій ММК ім. Ілліча.

За їхніми словами, покупець має намір одержати контроль над меткомбінатом за підсумками зборів акціонерів.

Бойко спростував інформацію про продаж комбінату, заявив про захоплення реєстратора акцій "Ілліч-Сталь" і ММК ім.Ілліча, рейдерську атаку на підприємство і причетність до неї глави Держкомпідприємництва Михайла Бродського.

У свою чергу, чиновник повідомив про наявність доказів продажу гендиректором ММК ім.Ілліча підприємства російським інвесторам і документів за підписом Бойка, що дають право державному реєстратору на оформлення зміни керівництва підприємства.

ММК ім. Ілліча визнало видачу доручення брокеру для переоформлення акцій усередині організації орендарів, разом з тим обвинувачуючи його в несумлінності і таємному оформленні угоди з продажу акцій підприємства.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування