Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газпром почав возити свій газ яхтами

Неділя, 30 травня 2010, 14:26
"Газпром" відправив до Німеччини першу символічну партію газу за маршрутом "Північного потоку".
    
В порту Виборга в неділю відбулася урочиста церемонія передачі першого кіловат-години російського газу від компанії "Газпром експорт" німецькому клієнтові Wingas, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Глава управління Північної Європи "Газпром експорту" Михайло Мальгін передав балон керуючому директору Wingas Belgium Тому Амері, отримавши натомість символічну монету у вигляді оплати.

"Wingas демонструє, що готовий виступати в якості партнера, просувати наш товар в Німеччині і Європі. Так що не праві ті, хто говорить, що наш газ втрачає конкурентоспроможність", - зазначив Мальгін.

Він додав, що частиною конкурентоспроможності газу "Північного потоку" є надійність поставок.

Ініціатор акції Амері, який також є яхтсменом, нагадав, що газопровід Nord Stream повинен запрацювати в 2011 році, "але ми вирішили не чекати, ми хочемо отримати свій газ швидше".

Партію газу взяла на свій борт спортивна яхта Phantasie, яка доставить його з Виборга через Балтійське море в Грайфсвальд до 12 червня.

У ході подорожі команда яхти з восьми співробітників Wingas буде вести вахтовий журнал у своєму блозі в інтернеті.

Газовики обговорюють можливість у подальшому розширення масштабів акції, розраховуючи залучити до участі в регаті всіх акціонерів проекту Nord Stream.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування