Суддів збираються змусити декларувати свої видатки

Неділя, 30 травня 2010, 23:52

Новим законопроектом про судоустрій передбачається спрощення порядку притягнення суддів до кримінальної відповідальності.

Про це "Українській правді" повідомили поінформовані джерела.

Якщо раніше для цього потрібні були подання до Верховної Ради з боку Генпрокуратури та Верховного Суду, то у разі ухвалення цього документу достатньо буде лише звернення Генпрокуратури.

Але при цьому передбачається, що відповідні подання можуть робити лише генпрокурор та його заступники.

Також, згідно з законопроектом, розробленим в адміністрації президента, заробітна плата суддів усіх інстанцій буде суттєво підвищена.

За інформацією "Української правди", заробітна плата судді першої інстанції буде складати 15 мінімальних заробітних плат. Працівники інших суддів будуть отримувати зарплатню з коефіцієнтом: судді апеляційних судів - 1,1; судді Вищих спеціалізованих судів - 1,2; судді Верховного суду - 1,3.

При цьому передбачено, судді усіх рівнів зобов'язані публікувати декларації про свої доходи, доходи членів свої родин та близьких на офіційному сайті Державної судової адміністрації

Також вперше в Україні передбачено публікацію декларації про витрати, в разі якщо вони складають більше місячного доходу судді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування