Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко хоче переписати філософію

Понеділок, 31 травня 2010, 22:23
Податкова адміністрація повинна не покарати, а надавати допомогу у грамотному підрахунку та своєчасній сплаті податків.

Про це у понеділок заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко під час наради з представниками бізнес-кіл, Державної податкової адміністрації та профільних відомств, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Урядовець переконаний, що паралельно з підготовкою нової редакції податкового кодексу та дерегуляцією економіки Кабмін повинен налагодити відносини бізнесу та податкових органів", - йдеться у повідомленні.

"Настав час змінювати філософію відносин влади і бізнесу. Потрібно створювати такі умови, щоб підприємці сплачували податки. Ми ж зі всіма працюємо, як із порушниками. Чим довше, це триватиме, тим гірше збиратимемо податки", - зазначив Тігіпко.

За словами віце-прем'єра, уже найближчим часом відбудуться наради з представниками ДПА, Митної служби та бізнес-асоціацій, на яких будуть систематизовані усі скарги, які надходять від підприємців щодо роботи представників цих державних органів.

"Ми маємо конкретно з'ясувати чого стосуються порушення, систематизувати їх та визначити, яких заходів необхідно вжити, щоб швидко їх усунути", - зазначив він.

"Від розмов потрібно йти далі і вмикати відповідні механізми і в центрі, і на місцях, щоб отримати результат, який задовольнить і бізнес, і владу", - вважає Тігіпко.

Урядовець ініціював проведення таких нарад в областях і зазначив, що особисто контролюватиме усунення бар'єрів, які стримують розвиток бізнесу.

На думку Тігіпка, якомога швидше повинна запрацювати міжвідомча експертна рада з вирішення спірних питань щодо застосування податкового законодавства при ДПА.

"Якщо ми не будемо розбиратися, не будемо слухати бізнес, то реакцію від нього отримаємо дуже швидко, і реакція ця буде - тінізація. Коли ми хочемо мати додаткові надходження до бюджету, то повинні чути, чого потребує бізнес", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування