Комуністи хитрістю встановили Сталіна в Запоріжжі

Середа, 5 травня 2010, 14:47
 

Запорізька облорганізація КПУ встановила пам'ятник Йосипу Сталіну в Жовтневому районі Запоріжжя.

Відкриття відбулося о 12:25 на вул. Коммунарівська, біля будинку обкому КПУ.

Підхід до будинку охороняють міліція й активісти партії, які не пускають до будинку людей з українською символікою.

Перед відкриттям відбувся парад ветеранів союзу радянських офіцерів.

Перед присутніми виступили депутати Верховної Ради від КПУ й керівники обласної й міської організацій партії. Також перед учасниками мітингу виступив житель Харкова Іван Шеховцов, котрий пожертвував 50 тис. гривень на будівництво пам'ятника.

КПУ також ініціює установку пам'ятника Сталіну в Одесі.

Оскільки напередодні дати відкриття пам`ятника суд заборонив проведення масових акцій біля будівлі обкому КПУ не лише представникам ВО "Свобода", але й самим комуністам, офіційно те, що відбувається, називалося зустріччю народного депутата від КПУ Олексія Бабуріна з виборцями.

Раніше секретар Запорізького обкому Компартії Олександр Зубчевський повідомив про намір спорудити до 9 травня у місті пам'ятник Сталіну.

Пізніше Янукович заявив, що виступає за проведення місцевого референдуму у Запоріжжі з приводу встановлення пам'ятника Сталіну.

Водночас заступник глави адміністрації президента Ганна Герман висловила переконання, що мешканці Запоріжжя не погодяться на встановлення у місті бюсту Йосипа Сталіна

56,7% опитаних соціологічною службою Центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова негативно ставляться до ініціатив щодо установки пам'ятників Йосипу Сталіну в містах України.

Українські новини, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...