Гендиректор 1+1 заявляє, що не визнавав цензуру і "джинсу"

П'ятниця, 7 травня 2010, 13:05

Гендиректор "1 +1" Олександр Ткаченко заперечує, що на зустрічі з колективом телеканалу він визнав існування цензури і "джинси".

Про це він заявив "Українській правді", коментуючи відповідну заяву журналіста "1 +1" Мирослава Отковича.

"Ні про яке визнання ні цензури, ні джинси, мова не йшла. Це вільне трактування конкретного журналіста дискусії, яка була з приводу дотримання журналістських стандартів", - сказав Ткаченко.

За словами ген директора каналу, за підсумками зустрічі було вирішено, що наступного тижня він особисто буде стежити за дотриманням журналістських стандартів і вирішувати всі питання, що виникатимуть у журналістів.

"Для того, щоб розібратися в ситуації, що склалася, я наступний тиждень проведу в ньюз-румі, спостерігаючи за тим, що таке журналістські стандарти. Тому що у мене є чітке переконання, що є вільне трактування журналістських стандартів низкою політично заангажованих журналістів", - сказав Ткаченко.

"У зв'язку з цим і була дискусія. Ми домовилися в оперативному режимі подивитися, як це буде", - додав він.

Крім того, за словами Ткаченка, у нього є "ціла низка питань з приводу дотримання журналістами елементарних журналістських правил".

На запитання, чи говорив він на зустрічі з журналістами про те, що він особисто буде робити начитки в редакційних матеріалах, Ткаченко відповів:

"Мене журналісти запитали: "Наступного разу, якщо буде редакційний матеріал, чи готові ви робити начитку?" Я відповів: "Якщо буде редакційний матеріал, я готовий робити начитку".

У свою чергу піар-директор 1+1 Анастасія Жук в коментарі "Українській правді" також спростувала інформацію Отковича.

"Я була присутня сьогодні на зустрічі журналістів з Ткаченком і жодного визнання джинси та цензури з вуст гендиректора каналу не звучало. Товариш Откович перекручує факти і висмикує слова Ткаченка з контексту. Мені, якщо чесно, складно зрозуміти, навіщо він це робить", - сказала вона.

За словами Жук, журналісти домовилися з Ткаченком про те, що "є обопільні питання з приводу журналістських стандартів, навіть не стільки з ідеологічних, теоретичних точок зору, а скільки - з організаційних".

"Нам потрібно просто тісніше спілкуватися, більше часу проводити разом, більше обговорювати ті питання, які журналісти поспішають називати цензурою", - сказала вона.

За словами піар-директора каналу, конфлікт між журналістами і керівництвом "вичерпано абсолютно".

"Колектив ТСН домовився з Ткаченком про те, що наступного тижня він буде особисто більше часу проводити з журналістами, брати участь у їхніх дискусіях щодо новинних випусків. І за підсумками тижня всі зрозуміють, що ж насправді відбулося", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування