Тризуб на Говерлі впав на голову дівчині

Четвер, 10 червня 2010, 10:52

Мармуровий тризуб, що впав на Говерлі, травмував 21-річну повітряну гімнастку Оксану Демиденко.

Інцидент з дівчиною стався на травневі свята, пише "Сегодня".

"8 травня ми з друзями пішли на екскурсію на Говерлу. Вирішили сфотографуватися біля тризуба. Я стала біля нього, легенько обняла і... далі нічого не пам'ятаю - втратила свідомість. Коли прийшла до тями, руки і голова вже були забинтовані", - розповіла Оксана.

Друзі доставили дівчину до Яремчанської міськлікарні, де їй зашили рани і сказали, що у неї струс мозку.

"У лікарні я провела три дні. Потім за мною приїхали батьки і забрали додому до Києва", - сказала Демиденко.

У відділенні хірургії Яремчанської лікарні чергова медсестра, звіривши дані за реєстраційним журналом, підтвердила, що з 8 по 10 травня у них на лікуванні перебувала пацієнтка Оксана Демиденко.

Друзі Оксани, які були з нею на Говерлі, розповіли, як усе було.

"Оксана навіть не встигла скрикнути! Тризуб просто звалився їй на голову, і вона впала як підкошена. Ми кинулися до неї, почали приводити до тями. Поряд знаходилася інша група туристів, серед них був лікар - він надав Оксані першу допомогу. До лікарні вона дійшла з нашою допомогою своїми ногами", - розповів друг постраждалої гімнастки Стефан Стасенко.

У міліції, дізнавшись про новий поворот історії з тризубом, запевнили, що дівчину ніхто не буде звинувачувати в руйнуванні держсимволу.

Як зазначив начальник прес-центру івано-франківській облміліції Василь Гультайчук, тризуб просто халтурно змайстрували, і сувора природа Карпат його зруйнувала.

За його словами, до таких висновків дійшла комісія з міліції, СБУ, прокуратури і фахівців з інженерії, які вилізли на Говерлу для слідства.

"Пошкоджень, які говорили б про навмисне руйнування скульптури, немає. На тризубі є дрібні тріщини, через які він може і далі кришитися", - зазначив Гультайчук.

"Оксана може навіть подавати позов до суду на Карпатський національний природний парк, щоб отримати компенсацію за шкоду здоров'ю", - додав він.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування