Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа ще придивляється до Януковича й Азарова - посол Німеччини

Четвер, 10 червня 2010, 12:29

Найближчим часом український президент Віктор Янукович відвідає Німеччину.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Ганс-Юрґен Гаймзьот в ефірі телеканалу ТВі в середу. 

"Є певні домовленості і найближчим часом уже буде візит українського президента до Німеччини. Я думаю, що там будуть питання стосовно двосторонніх відносин, і вони отримають нову динаміку, на що я дуже сподіваюся", - сказав дипломат.

Гаймзьот зазначив, що поки що Європа приглядається до нової влади в Україні.

"В Україні були нещодавно вибори, зараз створений новий уряд, зараз ми дивимось, як буде розвиватиметься Україна, які кроки робить український уряд", - сказав він.

Серед найважливіших питань порядку денного україно-європейського діалогу дипломат бачить утворення зони вільної торгівлі та підписання угоди про асоціацію.

Але економічні інтереси, на його думку, не повинні обмежувати загальноєвропейські цінності, які має розділити й Україна.

"Перший крок - це угода про вільну торгівлю, а потім буде угода про асоціацію, яка буде підписана одночасно із угодою про вільну торгівлю. Я думаю, що угода про асоціацію буде підтримувати ці цінності і зміцнювати їх", - сподівається посол Німеччини.

"Ми дуже зацікавлені у свободі слова, свободі преси в Україні, розподілі гілок влади і подібних важливих елементах демократії. Це впливатиме на подальші процеси", - заявив Гаймзьот.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування