Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львові провели "ідеальну" акцію протесту біля фекальної станції

П'ятниця, 11 червня 2010, 22:22
Представники Молодіжного руху захисту національних інтересів і громадські активісти провели у Львові акцію-антиутопію "За межею".

За словами організаторів акції, "відбулась спроба провести мирне зібрання у відповідності до побажань міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова та з урахуванням нових пунктів ймовірного закону про мирні зібрання", повідомляє УНІАН.

Після "унаочнення пропонованого владою абсурду" учасники акції провели на пустирі круглий стіл, під час якого обговорювалося те, яким чином не допустити згортання конституційних прав в Україні, зокрема ліквідації свободи мирних зібрань.

Акцію-антиутопію учасники протестного зібрання провели у формі театралізованого дійства, яке відбувається у майбутньому - у 2019 році.

Спочатку ведуча акції роз'яснила присутнім ситуацію довкола законопроекту щодо мирних зібрань і причини, через які акція проводиться на заміському пустирі. Під час цього на поле почали обережно сходитись протестувальники, озираючись і пошепки вигукуючи "Ганьба!", щоб "рівень шуму не заважав роботі оператора розташованої там фекальної насосної станції".

Свої вимоги на плакатах учасники акції сформулювали так, щоб згідно бачення міністра "не бути звинуваченими в екстремізмі": "Політика вождя В.Ф.Януковича містить деякі недоліки", "Братське єднання з російським народом, можливо, передчасне", "Розвиток української мови дещо сповільнився", "Нові підручники з історії містять деякі неточності".

"Щоб не бути звинуваченими в екстремізмі, ми дуже обережно формулюємо наші вимоги до влади. На кожен транспарант приблизно чотири роки тому з третьої спроби було отримано дозвіл уповноваженого облдержадміністрації з проведення акцій непокори", - наголосила ведуча акції Аня Жеребецька.

Як відомо, 17 червня Верховна Рада має намір розглянути проект закону "Про мирні зібрання", який, за оцінкою правозахисників, всупереч нормам Конституції і міжнародним зобов'язанням України, загрожує суттєво обмежити право громадян на мирні зібрання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування