Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Киргизія просить Росію надіслати війська

Субота, 12 червня 2010, 13:10

Тимчасовий уряд Киргизії просить Росію розглянути можливість введення в Ош третіх сил

Про це заявила в суботу журналістам керівник тимчасового уряду Киргизії Роза Отунбаєва, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Із учорашнього вечора ми звернулися до керівництва Росії, я підписала лист на ім'я Дмитра Медведєва, із проханням розглянути можливість введення в місто Ош третіх сторонніх сил", - розповіла Отунбаєва.

За її словами, це пов'язано з тим, що в зоні міжнаціонального конфлікту в місті Ош "динаміка подій дуже висока".

"Якщо ще позавчора нам потрібні були спецзасоби лише для розгону сторін, то з учорашнього дня ситуація виходить за край, і ми маємо потребу у введенні інших військових сил", - сказала Отунбаєва.

Наразі, за її словами, керівництво Киргизії готове до інтенсивних переговорів по введенню в зону конфлікту миротворчих сил. Які саме сили це будуть - ОДКБ чи ШОС - ще, за її словами, не визначено через те, що не було ще прецеденту використання збройних сил цих організацій.

Як повідомлялося раніше, в результаті зіткнень між етнічними узбеками і киргизами, що почалися в місті Ош в ніч з 10 на 11 червня загинули 49 людей. За час конфлікту тут було підпалено десятки магазинів, кафе, банк, два театри, телекомпанію, автомобілі, зокрема міліційні, а також гуртожитки й багатоповерхові житлові будинки, нагадує УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування