США стежать за ситуацією з 5 каналом і Тві

Субота, 12 червня 2010, 15:24
 

Сполучені Штати дуже уважно стежать за ситуацією навколо 5 каналу і Тві, у яких рішенням Окружного адмінсуду Києва були відібрані частоти на мовлення.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" повідомив заступник помічника держсекретаря США з питань Європи і Євразії Ден Рассел.

Він також підкреслив, що свобода преси залишається для Вашингтона дуже важливим питанням. "Ми дуже уважно стежимо за конкретними подіями, що тут відбуваються, - відзначив Рассел. - Потрібно також сказати, що ситуація з медіа в Україні не проста, не чорно-біла".

Він також додав, що демократія, верховенство права, свобода слова залишаються питаннями, які США будуть зачіпати в діалозі з Україною і привселюдно, і приватно.

При цьому Рассел відзначив, що українці повинні пишатися прогресом, якого досягли в напрямку демократії і більшої свободи.

"Той, хто стежив за останньою президентською виборчою кампанією в Україні, звичайно, може сказати, що демократія і свобода преси - це дещо хаотичні речі, але в підсумку це був дуже відкритий процес, із широким залученням громадян", - сказав він.

"І сьогодні ми все-таки бачимо опозиційних лідерів, що з'являються в шоу на провідних національних каналах, висловлюють точку зору, не дуже приємну для нинішнього уряду", додав Рассел.

Рассел також відзначив, що США були стурбовані контактами спецслужб із ректором Українського католицького університету у Львові.

"Ми підняли це питання перед вашим урядом і привселюдно. Ми вітаємо готовність керівника Служби безпеки зустрітися з ректором. Є багато країн, у яких таке було б неможливим", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...