Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова готові до візової гонки

Неділя, 13 червня 2010, 10:29
Міністр юстиції Олександр Лавринович сподівається, що анкета Єврокомісії для підготовки плану дій зі скасування віз буде готова ще у червні.

Про це він заявив після міністерського засідання Україна-ЄС з питань юстиції, свободи та безпеки, повідомляє УНІАН.

За словами Лавриновича представники ЄС заявили, що "вони зі свого боку зроблять так, щоб до саміту Україна-ЄС був готовий абсолютно чіткий і погоджений план дій".

"Тому якщо говорити, що саміт має відбутися десь в жовтні, то очевидно що влітку, не пізніше початку вересня - це самий крайній строк - має бути вже погоджений план дій, а анкета очевидно буде готова дуже швидко, в червні, щоб в липні можна було дати відповіді і в серпні розпочати погодження", - сказав міністр.

Лавринович зазначив, що українська сторона, зі свого боку, висловила готовність в стислі терміни надати відповіді на анкету Єврокомісії.

Він також висловив задоволення тим, що було обрано саме такий шлях підготовки плану дій.

"Я особисто вдячний, що обраний саме такий шлях, а не пряма робота над планом дій з постійними обмінами різними варіантами, дискусіями щодо тих чи інших кроків, термінів їх реалізації. Це потребує завжди дуже багато часу. А обрана зараз технологія дасть можливість набагато швидше отримати фінальний результат", - сказав міністр.

Як відомо, 19 травня заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв заявив про те, що ЄС готовий надати Україні план дій зі скасування віз, який за своєю сутністю буде схожим на "дорожні карти" для країн Західних Балкан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування