Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович збирається "вбити" своє дітище

Неділя, 13 червня 2010, 14:00
У найближчу середу адміністрація президента планує повністю ліквідувати Державну міграційну службу.

Як пише "Дзеркало тижня", всі підрозділи служби будуть повернені до складу департаменту МВС і в Держкомнацрелігії.

Згідно з листом, отриманим виданням з апарату заступника голови адміністрації президента Олени Лукаш, президент змінив довгострокову урядову програму.

У документі зазначається, що МВС вирішило саме створити у своєму складі цивільний орган з управління міграційною політикою. Основна аргументація - міграційні служби багатьох країн підпорядковуються МВС.

"У документі немає жодного слова про цілі і завдання міграційної політики, немає жодних економічних показників", - пише видання.

"Логіка суто бюрократична - раз ДМС до цих пір не отримала штатний склад і приміщення (які їй досі не передає МВС), значить служба не впоралася з оргпитаннями і треба передати її функції назад, а саму службу ліквідувати", - йдеться у публікації .

Згідно з офіційними даними, представленими уряду фахівцями служби, надходження до бюджету від ДМС за шість місяців могли б скласти близько трьох мільярдів гривень.

Видання також зазначає, що в плані дій Україна-ЄС є пункт про створення в Україні спеціального органу у сфері міграції.

"У рамках даного плану, у 2007 році постановою прем'єр-міністра Віктора Януковича для системного вирішення проблем міграційної політики була створена державна міграційна служба", - пише газета.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування