Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко вважає, що здача Криму - це не так вже й погано

Неділя, 13 червня 2010, 23:53
У результаті підписання Харківських угод свої інтереси захисти і Росія, і Україна.

Про це заявив екс-міністр закордонних справ України Петро Порошенко в ефірі програми "Чорне та біле" на телеканалі ТВі.

"Я не в захваті від того, що подовжили термін перебування Чорноморського флоту на такий період (до 2042 року). Безумовно, я розумів, що в 2017 році Росії не вивести флот, і це розуміли, всі без винятку", - сказав він.

"Припустимим вважався сценарій...продовження на 5 років і проведення переговорів про узгоджений графік виведення сил Чорноморського флоту", - зазначив екс-міністр.

У той же час, за словами Порошенка, і Україна, і Росія розуміли, що газова угода від 19 січня 2009 в 2010 році діяти не може.

"Україна не здатна була оплачувати ці суми. І Росії, і Україні потрібно було знайти взаємоприйнятний варіант, щоб врегулювати формулу міжнародних розрахунків, і, з іншого боку, не створити прецеденту для інших країн", - сказав він.

Також, за словами екс-міністра, продовження терміну базування російського флоту в Криму не вплине на взаємини України і Європи.

"У нас величезна кількість інших проблем, які нам необхідно вирішувати з Європою, і проблема Чорноморського флоту в цьому переліку буде останньою", - вважає Порошенко.

Крім того, він заявив, що "ніякої геостратегічної необхідності в істотному посиленні, глибокій, глобальній модернізації російського флоту не існує". "Цей флот має обмежений район дії", - додав екс-міністр.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...