Януковича судитимуть за заперечення Голодомору?

Понеділок, 14 червня 2010, 12:54

Відкрито судове провадження у справі щодо заперечення Віктором Януковичем Голодомору як геноциду українського народу.

Про це повідомляє прес-служба Народного руху України.

За інформацією НРУ, 15 червня в Печерському райсуді Києва розпочнеться попереднє судове засідання у справі за позовом Володимира Волосюка до Януковича про захист честі і гідності.

У своїй позовній заяві Волосюк наголошує, що президент, заявивши 27 квітня у Страсбурзі про заперечення Голодомору як геноциду Українського народу, зганьбив честь і гідність позивача і вчинив акт наруги над знищеними мільйонами людей в такий злочинний спосіб.

Волосюк просить суд винести рішення, яке зобов`яже Януковича вибачитись публічно перед позивачем та перед Українським народом.

Він також наголошує, що своєю заявою Янукович прямо порушив норми закону про Голодомор, в якому, зокрема, сказано, що "публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні як геноциду визнається наругою над пам`яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і є протиправним".

"Янукович фактично протиставив себе позиції парламентів Естонії, Австралії, Канади, Угорщини, Литви, Грузії, Польщі, Перу, Парагваю, Еквадору, Колумбії, Мексики та Латвії, які офіційно визнали Голодомор актом геноциду українського народу, а також Європейському парламенту, який визнав Голодомор злочином проти Українського народу та проти людяності", - зазначено в позовній заяві Волосюка.

Крім того, він вважає, що своєю заявою Янукович "фактично протиставив свою думку позиції українського народу та міжнародного співтовариства в угоду своїм московським господарям".

"Янукович не лише вчинив протиправне діяння, - а й цинічно, на державному рівні здійснив наругу над пам´яттю мільйонів замучених українців", - сказано у заяві.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...