Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича хочуть зрозуміти Тимошенко

Понеділок, 14 червня 2010, 23:04
Попередня влада не зробила нічого, щоб запобігти рішенню міжнародного суду Стокгольма за позовом РосУкрЕнерго.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів у Верховній раді Олександр Єфремов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Давайте не забувати про те, що даний інцидент між РосУкрЕнерго і особисто Тимошенко (Юлія Тимошенко - екс-прем'єр) був ще ініційований при їх правлінні. Тобто, РосУкрЕнерго в результаті особистого конфлікту, який був розв'язаний Тимошенко, подав відповідний позов до Стокгольмського суду", - заявив він.

"Це питання тягнеться вже, принаймні, кілька місяців точно. І тоді виникає питання: Що ж було зроблено з їх боку для того, щоб зупинити цей процес і для того, щоб не було приводу для прийняття відповідного рішення?", - сказав Єфремов.

Політик акцентував увагу на необхідності з'ясувати причини події.

"Або це сталося через те, що Тимошенко непрофесіонал, і вона дала підстави для того, щоб фірма (РосУкрЕнерго) могла звернутися до суду і в заздалегідь програшну ситуацію поставила нашу державу. Або тоді треба підняти інші всі питання", - зазначив Єфремов.

Зокрема, за словами депутата, до цих пір невідомо, хто ж став посередником у поставках газу до України після того, як уряд Тимошенко усунув РосУкрЕнерго.

"Тимошенко прибрала компанію РосУкрЕнерго, де є співзасновником Фірташ, але при цьому ціна на газ не зменшилася. Ми не отримали відповіді, хто замість цієї компанії став посередником", - заявив він.

Єфремов впевнений, що "ті заяви, які звучать, вони, перш за все, націлені на те, щоб вивести з-під удару безпосередніх фігурантів даного процесу".

Як відомо, міжнародний арбітражний суд Стокгольма 8 червня зобов'язав "Нафтогаз" повернути 11 мільярдів кубометрів газу компанії РосУкрЕнерго.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...