Партнерський збір. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович поверне Фірташу газ, коли знайде, куди він подівся?

Вівторок, 15 червня 2010, 13:00

Президент Віктор Янукович заявляє про необхідність провести розслідування в Україні перш, ніж виконувати рішення Стокгольмського суду, яким НАК "Нафтогаз України" має повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу.

Про це він сказав президент журналістам, відповідаючи на питання, чи буде Україна виконувати рішення міжнародного арбітражного суду Стокгольма.

"Україна передусім несе зобов'язання за всіма міжнародними угодами, які були підписані. Ми, безумовно, зобов'язані виконувати рішення європейських судів. Але, в першу чергу, ми повинні дати відповідь - а куди цей газ подівся, де він знаходиться", - сказав Янукович.

Він нагадав, що СБУ порушила кримінальну справу за фактом нанесення збитків державі у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражного суду за позовом компанії RosUkrEnergo.

Президент висловив надію, що слідство дасть відповідь на всі запитання вже найближчим часом.

На думку Януковича, результати слідства важливі для країни.

"І тут йдеться про порушення закону. Тому відповідь ми повинні дати - хто в цьому винен, хто ухвалював рішення, чи відповідають вони українському законодавству чи ні? Це зловживання чи це ще гірше?", - підкреслив він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, Міжнародний арбітражний суд Стокгольма зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...