Тимошенко запевняє, що з газом усе було правильно, а Янукович мститься

Вівторок, 15 червня 2010, 15:41

Юлія Тимошенко переконана, що її діяльність на посаді прем'єр-міністра стала тепер причиною порушення проти неї кримінальних справ.

Тимошенко стверджує, що ця діяльність була "спрямована на захист інтересів держави та проти посягань олігархів на державну власність", повідомляє її сайт.

"Для мене великою честю є, що сьогодні порушили кримінальну справу за те, що - і по факту, і проти окремих осіб, я думаю, що це з прицілом на мене прямо, - що ми через правові процедури забрали у кримінальної структури "РосУкрЕнерго" 11 мільярдів кубічних метрів газу і передали державі", - заявила лідер БЮТ у Чернівцях.

Екс-прем'єр пояснила, що цей державний газ закачувався до українських газосховищ країнами Середньої Азії за заниженими цінами, "тому що Україна про це домовлялася".

"І те, що він був забраний у "РосУкрЕнерго" без розрахунків, говорить про те, що наші дії з повернення цього природного газу на 5 мільярдів доларів були абсолютно правильними", - стверджує вона.

"Великою честю для мене є те, що після того, як Рахункова палата, Генеральна прокуратура, Контрольно-ревізійне управління, Податкова адміністрація, Міністерство фінансів і Міністерство економіки і кожен міністр перелопатили і перетрусили всю бухгалтерію уряду, який я очолювала в останні 2 роки, мені дуже приємно, що єдину кримінальну справу, яку вони змогли порушити, - це справа 2003 року по неіснуючим хабарам, яку сам Кучма в свій час закривав", - заявила Тимошенко.

"Це говорить про те, що в них просто більше нічого немає", - стверджує вона.

Тимошенко також назвала "великою честю" для себе той факт, що проти неї порушуються справи за те, що вона "зробила для держави і забрала у корумпованого оточення Януковича".

Як відомо, СБУ порушила кримінальну справу за фактом завдання збитків державі Україна у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу за позовом газового посередника "РосУкрЕнерго", співвласниками якого є РАО "Газпром" і Дмитро Фірташ.

СБУ допитала колишнього першого заступника глави НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка і взяла у нього підписку про невиїзд.

Раніше проти Тимошенко було поновлено справу, порушену в 2003 році, за спробу дати хабар суддям Верховного суду, які звільнили з-під варти екс-керівників корпорації ЄЕСУ.

Ця справа була закрита в січні 2005 року. Поточного року Генпрокуратура заявила, що це було зроблено "передчасно... без виконання в повному обсязі всіх необхідних слідчих дій".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування