Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче децентралізації

Вівторок, 15 червня 2010, 20:28
Президент Віктор Янукович вважає за необхідне децентралізувати владу.

Про це він заявив під час зустрічі з головами облдержадміністрацій та кандидатами на посади голів райдержадміністрацій, повідомляє прес-служба глави держави.

"Там, де буде можливість знімати регулятори, які є певним тиском бюрократії, чиновників на регіони, ми це будемо робити", - сказав він.

"Децентралізація - це мета, яка існує заради того, щоб регіони мали можливість ефективно працювати і вишукувати додаткові ресурси регіональної економіки", - наголосив Янукович.

"Вам обов'язково треба буде шукати можливість того, як скоротити дозвільну систему. Тому що ваша ініціатива в регіонах вкрай необхідна. Чим менше тиску буде на собі відчувати підприємець чи фермер, тим краще", - зазначив президент.

За його словами, "чим менше буде регулятивних механізмів, тим менше буде корупції, тим менше чиновники братимуть хабарів і стримуватимуть ініціативу розвитку підприємництва в регіоні".

Янукович відзначив, що процес реформування країни буде тривалим, однак "завдання полегшує той факт, що головні його напрямки вже визначені Комітетом економічних реформ", йдеться у повідомленні.

"Глава держави наголосив на гострій необхідності наведення порядку у державних структурах, органах влади всіх рівнів, де через несприятливу ситуацію в Україні, яка спостерігалася останні п'ять років, значно зріс рівень корупції", - зазначила прес-служба.

Президент заявив, що готується пакет законопроектів про боротьбу із корупцією.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування