Українцям дозволили безкоштовно приватизувати більше однієї квартири

Вівторок, 15 червня 2010, 21:07
Право громадян на безкоштовну приватизацію житла обмежується не кількістю квартир, а встановленої законом площею.

Про це йдеться в роз'ясненні Конституційного Суду, повідомляє "Комсомольська правда в Україні".

"Приватизація загальної площі в декількох квартирах чи будинках державного житлового фонду, в межах встановленої санітарної норми і номінальної вартості житлового чеку не є повторною", - наголошується в документі.

Рішення ухвалено за конституційним зверненням громадянки Ганни Власової щодо офіційного тлумачення положення пункту 5 статті 5 закону "Про приватизацію державного житлового фонду", пише видання.

У своєму зверненні вона просила розтлумачити це положення, відповідно до якого громадяни України мають право приватизувати займане ним житло безкоштовно в межах номінальної вартості житлового чеку або з частковою доплатою один раз.

Громадянка просила КС роз'яснити: чи мають право громадяни України двічі брати участь у приватизації державного житлового фонду.

"Рішення КС, безперечно, важливе з точки зору законодавства, але практично марне для простих громадян. Адже ціна питання між платною і безкоштовною приватизацією становить 18 копійок за квадратний метр", - пише газета.

"Причому дана чисто символічна вартість не диференціюється залежно від району міста або комфортності будівлі", - зазначає видання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News