Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ вважає, що охорона Януковича дала йому ляпаса

Середа, 16 червня 2010, 12:13
 

В Україні спостерігається тривожна тенденція щодо свободи слова і порушення прав журналістів.

Про це у середу з парламентської трибуни заявив член фракції БЮТ, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, коментуючи побиття охороною президента Янукович журналіста телеканалу СТБ.

"Все це виглядає як ляпас президенту України, який спостерігає такі речі", - сказав він, повідомляє прес-служба БЮТ.

Шевченко зазначив, що у вівторок Управління державної охорони вибачилась за дії свої співробітників, "але я думаю, що нам потрібно розглядати таку ситуацію в контексті".

За його словами, ситуація з журналістом телеканалу СТБ могла бути прикрим непорозумінням, якби не той фон подій, на якому трапився цей інцидент.

"Це сталося в той самий день, коли директор ТВі заявив, що за його телеканалом ведеться відеоспостереження або міліцією, або прокуратурою, або СБУ. У той самий день, коли телеканал "Чорноморка" отримав телефонограму, у якій їм повідомили, що цей телеканал позбавляється статусу платника ПДВ, тобто телеканал зі стажем прирівняли до якоїсь фірми-одноденки. Це сталося в той день, коли голова СБУ зустрівся з десятьма представниками руху "Стоп цензурі!", щоб "думати, що з цим робити", - сказав Андрій Шевченко.

Він висловив занепокоєння, що ситуація з порушенням свободи слова і прав журналістів стає системною.

"Я закликаю парламентські сили об'єднатися, щоб Україна залишалася державою, де журналістам працювати комфортно, а не навпаки", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування