Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали і комуністи хочуть розвалити комітет?

Четвер, 17 червня 2010, 15:36
 

Депутати від коаліції залишили засідання комітету зі свободи слова під час заслуховування представників руху "Стоп цензурі!".

Про це "Українській правді" повідомив  перший заступник глави комітету Андрій Шевченко.

"Депутати від ПР і регіонів залишили засідання. І за моєю інформацією , вони зараз обговорюють написання заяв про вихід з комітету", - розповів Шевченко.

Він додав, що якщо кількість комітету буде менше 9 депутатів, то комітет має бути розформований.

Шевченко також розповів, що депутати вийшли з засідання, коли зрозуміли, що першим питанням буде спілкування з представниками руху "Стоп цензурі!".

"Представники "Стоп цензурі!" звернулись до комітету, щоб ми зібралися, бо у них є законодавчі пропозиції - це ухвалення закону про доступ до інформації, закон про суспільне мовлення, зняти норму про співавторство, яка робить того, в кого беруть інтерв'ю, співавтором, переглянути законодавство по суспільній моралі", - розповів депутат.

Він також додав, що рух "Стоп цензурі!" звернувся до депутатів з проханням не призначати всіх чотирьох кандидатів у Нараду з питань телерадіомовлення від коаліції, а "залишити їх журналістським громадським організаціям".

"Регіонали і комуністи наполягали на тому, щоб першим питанням розглядати питання конкурсу Нацради. Ми це питання розглянули вчора. По ньому ухвалено рішення, але воно їх не влаштовує, вони вимагали не слухати "Стоп цензури!", а розглядати це питання. Поставили на голосування, яка пропозиція набрала більшість голосів, та й пройшла. Після цього вони вийшли", - розповів Шевченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування