Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: "Заберіть цю фількіну грамоту собі в одне місце"

Четвер, 17 червня 2010, 16:33

Президент Віктор Янукович доручив найближчим часом підготувати програму розвитку депресивних регіонів.

Виступаючи на розширеному засіданні Сумського регіонального комітету з економічних реформ, Янукович доручив першому заступнику глави Адміністрації Президента Ірині Акимовій, іншим чиновникам розробити механізм створення програм розвитку регіонів.

"Нам потрібно подивитись на такі депресивні регіони, як Сумщина, Чернігівщина, Херсонщина, Тернопільщина... Подивитись по-державницьки, по-людськи", - сказав президент, повідомляє УНІАН.

Глава держави підкреслив, що кожен регіон повинен мати стратегію свого розвитку, визначити пріоритети, по яких потрібно працювати.

Янукович звернув увагу присутніх, що сьогодні заробітна плата у депресивних регіонах на 30% нижча, ніж в середньому по Україні. Він наголосив на необхідності потрібно розробити таку програму, яка б дозволила вирішити цю проблему.

Серед іншого президент підкреслив необхідність запровадження нових технологій з урахуванням специфіки регіонів тощо.

Для цього Янукович попросив мобілізувати громадські активи регіонів. "Людей, як кажуть, у яких є масло в голові", - додав він.

Також він попросив долучити до цієї роботи Державне інвестиційне агентство, а також політичні сили "всіх кольорів". Президент висловив думку, що, можливо, ті політичні сили, які сьогодні звикли жити за рахунок авантюр, знайдуть застосування у роботі над програмою.

Перед цим Янукович забракував підготовлені його підлеглими доручення, які мав підписати за результатами поїздки на Сумщину.

"Заберіть цю фількіну грамоту собі в одне місце", - сказав президент, підкресливши, що він чекає серйозних пропозицій, у тому числі й тих, які потім можна буде використати у програмі розвитку регіону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...