Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вже влаштував у владу 100 родичів

П'ятниця, 18 червня 2010, 15:51

Щонайменше 40 людей з найближчого оточення президента Віктора Януковича - пряма рідня, брати, сестри, діти, батьки, куми - обіймають різні посади в державних органах влади.

Про це пише журнал "Корреспондент", який цитує УНІАН.

За підрахунками журналу, всі разом вони утворюють загін чисельністю майже 100 осіб.

Причому виявлені виданням споріднені групи - лише частина великої й дружньої "регіональної родини", в якій не враховані узи чиновників на ранг нижче, ніж керівники Кабінету Міністрів і народні депутати.

Аналітики запевняють, що за показником проникнення родичів у владу "Янукович і Ко йдуть на всеукраїнський рекорд - так багато рідні на держпостах не працювало навіть в оточенні Віктора Ющенка, якому його ж соратники дорікали в кумівстві у кадровій політиці".

Величезну роль сімейні зв`язки виконують в Адміністрації Президента, пише журнал.

Так, глава АП Сергій Льовочкін є кумом Януковича, а сестра Льовочкіна Юлія Новікова має депутатський мандат від Партії регіонів.

Ба більше, серед кумів Льовочкіна є й депутат-"регіонал" Едуард Прутнік, і екс-президент Леонід Кучма.

Кумом Януковича є заступник генерального прокурора Віктор Пшонка. Його син Артем - народний депутат від Партії регіонів. Крім того, дружина президента Людмила Янукович - кума голови Ради міністрів АР Крим Василя Джарти, чия донька Вікторія працює суддею Господарського суду Києва.

Син Януковича - Віктор-молодший народний депутат від ПР.

У свою чергу син заступника голови Адміністрації Президента Ганни Герман Микола за нової влади став заступником керівника Міністерства з питань надзвичайних ситуацій

Не відстають від АП й "регіонали" в уряді і парламенті. Так, дружина міністра Кабміну Анатолія Толстоухова працює заступником міністра у справах сім`ї, молоді і спорту.

Народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов має споріднений вплив на судову систему. У Ківалова, який поєднує своє депутатство з членством у Вищій раді юстиції, є кум - Володимир Колесниченко, який нещодавно очолив ВСЮ. При цьому донька Ківалова, Тетяна - депутат від Партії регіонів Одеської міськради

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування