Азаров стверджує, що ніколи не брехав

П'ятниця, 18 червня 2010, 22:25
В Податковому кодексі немає положень, які дозволять списувати кошти з рахунків платника податків без його відома.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров в ефірі 5 каналу.

Коментуючи заяви екс-міністра фінансів Віктора Пинзеника про те, що в кодексі є положення, які дозволяють списувати без згоди власника кошти з рахунків підприємців, Азаров заявив: "Немає таких положень в Податковому кодексі".

"І не може бути. Тому, що списання з рахунків коштів платника податків може здійснюватися виключно за рішенням суду. Ніхто не має права взяти без рішення суду чужу власність", - зазначив він.

Прем'єр додав, що "завжди, коли перебував в опозиції достатньо жорстко критикував уряд": "Всі про це пам'ятають і знають. Але ніколи не брехав. Ніколи не говорив явну неправду".

Крім цього Азаров повідомив, що в кодексі "передбачені податкові канікули для досить серйозного кола наших підприємців".

"Наприклад, що працюють в бізнесі побутових послуг", - зазначив він.

На питання, чи будуть розширюватися функції податкової і чи отримають додаткові повноваження податківці, прем'єр заявив, що він "уважно читав всі положення, які стосуються адміністрування".

"Вони просто більш точно виписують функції податкової служби. Сам принцип побудови Податкового кодексу полягав у тому, щоб створити атмосферу довіри. І перетворити податкову службу в службу, яка надає податкові послуги", - повідомив він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування