Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Віце-мера Одеси залишили лікарям із підпискою про невиїзд

Субота, 19 червня 2010, 13:44

Віце-меру Одеси Вахтангу Убірії, якого підозрюють у стрільбі під час конфлікту на сміттєвому полігоні, обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Як повідомив УНІАНу адвокат чиновника Сергій Маковецький, таке рішення ухвалив у п'ятницю ввечері слідчий Одеського облуправління міліції, який розслідує кримінальну справу проти Убірії.

За словами Маковецького, "лікарі не дозволили бійцям "Беркута", які прибулим разом зі слідчим, доставити пацієнта Убірію до Приморського райсуду Одеси, який повинен був визначити запобіжний захід чиновнику на період досудового слідства за фактом стрілянини на полігоні твердих побутових відходів "Дальницькі кар`єри".

"Прибулим співробітникам міліції лікарі заявили, що стан пацієнта Убірії вкрай важкий - він на межі інсульту. Бригади "швидкої допомоги" відмовилися транспортувати чиновника з лікарні. Після цього слідчий на місці прийняв рішення: обрати чиновнику запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд", - додав адвокат.

У свою чергу, одеський правозахисник Валерій Кочетов заявив в інтерв`ю УНІАН, що "міліція чомусь не проводить слідчих дій відносно озброєних автоматами бійців спецпідрозділу "Титан", а також охоронної фірми ТОВ "Союз", які намагалися силою захопити територію комунального підприємства "Одескомунтранс".

А, за словами керівника Одеської правозахисної академії Кочетова, "саме внаслідок вчиненого рейдерами беззаконня на території комунального підприємства стався конфлікт, саме цю групу людей намагався зупинити пострілом у повітря віце-мер Одеси Убірія, виконуючи свої посадові обов`язки".

Як повідомлялося, 11 червня в Одесі заявили про рейдерське захоплення сміттєвого полігону побутових відходів "Дальницькі кар`єри".

Убірія, який прибув туди, під час суперечки дістав пістолет і вистрілив у повітря. 12 червня міліція порушила кримінальну справу за фактом стрілянини на сміттєвому полігоні, а 15 червня віце-мера, який був госпіталізований з інфарктом, узяли під варту.

Сам віце-мер пояснює, що прагнув "напоумити рейдерів, які погрожували йому, й привернути увагу міліції" - і тому вистрілив у повітря з пістолета, на який є всі необхідні документи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...