Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лужков розповів про велику програму з Севастополем і необхідний баланс

Неділя, 20 червня 2010, 00:49

Москва й Севастополь підпишуть велику програму співпраці на наступні роки.

Про це заявив мер Москви Юрій Лужков у суботу під час зустрічі в мерії російської столиці з головою Севастопольської міськдержадміністрації Валерієм Саратовим, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми сьогодні домовилися допомагати Севастополю в вирішенні соціальних завдань. Буде підготовлена велика програма нашої взаємодії на наступні роки", - заявив мер Москви.

"Тому, що ми єдині в нашій рішучості рухатися вперед для того, щоб поліпшити життя людей, щоб сформувати таку основу, за якої міждержавна взаємодія буде міцніша, знову ж на користь наших людей", - пояснив Лужков.

За твердженням мера російської столиці, програма обов'язково буде виконана, як усі ті рішення, які приймалися раніше.

"Усе, що робить Москва на підтримку Чорноморського флоту й Севастополя, вирішує соціальні завдання, виявилося історично виправданим", - сказав Лужков.

Мер Москви вважає, що "Севастополь і Чорноморський флот потрібні для того, щоб на Чорному морі сформувався певний геополітичний і геостратегічний баланс, який дуже необхідний для спокою, для миру в цьому регіоні земної кулі".

"Ставлення до Севастополя й до співпраці не змінилося і не зміниться", - запевнив Лужков.

У свою чергу, Саратов сказав, що "Москва й москвичі відіграли важливу роль у тому, що, взаємини України й Росії входять у нормальне русло".

Глава Севастопольської держадміністрації заявив, що "подальший рух уперед неможливий, якщо ми не консолідуємо свою економічну політику з Росією".

"У нових політичних умовах, коли підписана угода про продовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Україні, ми домовилися вивести відносини між Москвою й Севастополем на новий рівень. Ми домовилися про те, щоб розглянути питання юридичних відносин між містами", - зазначив Саратов.

Зокрема, заявив мер Москви, буде надано усіляке сприяння створенню Будинку Севастополя в Москві.

Як передбачається, така програма співпраці після узгодження відповідних служб обох сторін буде підписана вже найближчим часом.

Крім усього іншого, сторони підтримали пропозицію Севастопольських ветеранів про проведення єдиного Дня флоту Російським Чорноморським флотом і Військово-морськими силами України.

Крім того, обговорили ідею зробити Москву й Севастополь містами-побратимами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування