БЮТівець розказав про "відкати" на партію Тимошенко

Понеділок, 21 червня 2010, 10:37
Однією з форм заробітку владних партій є "відкати" з виділених державою бюджетних коштів.

Про це заявив депутат від БЮТ, який вийшов з партії "Батьківщина", Іван Денькович в інтерв'ю газеті "Експрес", відповідаючи на питання, щодо джерел фінансування партії Юлії Тимошенко.

"Є люди, які роблять певні внески за вирішення проблем, коли партія при владі...Якщо людина наближена до перших осіб держави, то йде на переговори найвищого рівня. Якщо ж близькі стосунки з першими особами ще не склалися, то вони ніколи вас не приймуть", - сказав він.

"Тоді йдете до посередників, наближених до перших осіб. Таких є перше коло близькості, друге. Говорите, вносите пропозиції. А потім із вашого боку йдуть "відкати", - зазначив депутат.

"Я знаю випадок, коли вирішувалося питання по шахтарях Донеччини і Луганщини. Туди було вкинуто 11 мільярдів гривень державної підтримки. Найменший "відкат" - 20%, отже, легко порахувати, скільки грошей отримано", - заявив Денькович.

За його словами, "керівники підприємств, які одержали ці кошти, мали повернути частину першій особі, дуже наближеній до Юлії Володимирівни". "Міністр вугільної промисловості насправді був статистом, керувала галуззю зовсім інша людина", - пояснив БЮТівець.

Другою формою заробітку партії він назвав повернення ПДВ: "Наприклад, у кожній області є комісія з повернення податку на додану вартість. Ця комісія може бути готовою ухвалити рішення про повернення, але, якщо на це немає санкції згори, то вона цього не зробить".

"А щоб санкція була, людині "нагорі", котра дала згоду, треба віддати 30 - 35 відсотків суми готівкою", - пояснив Денькович, додавши, що частина грошей йшла на партію, а частина - в інший бік.

"Ще один варіант фінансування - пожертви від бізнесменів, котрі розраховували на перемогу Юлії Володимирівни на виборах і давали партії кошти. Були й такі люди (це молоді бізнесмени), котрі готові нині фінансувати нашу партію за ніщо", - зазначив він.

Також БЮТівець зазначив, що партія фінансується переважно готівкою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування