Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Севастополь говоритиме з Росією про землю, за яку та "вже сплатила"

Вівторок, 22 червня 2010, 08:55

Керівництво Севастополя планує порушити перед російською стороною питання про долю земельних ділянок, що вивільняються у ході оптимізації Чорноморського флоту РФ.

Як повідомив голова Севастопольської міськдержадміністрації Валерій Саратов у понеділок, він має намір порушити це питання на зустрічі з міністром оборони Росії Анатолієм Сердюковим у Севастополі 24 червня.

"Питання я це, безумовно, порушу. Знаєте чому? Тому що крапля камінь точить", - заявив Саратов на запитання про землю, яка, можливо, буде вивільнена з причини оптимізації ЧФ РФ, повідомляє УНІАН.

Водночас він визнав, що "практично рішення не буде, і я порушу питання, щоб почути думку російської сторони".

За твердженням Саратова, він це питання порушував на засіданні підкомісії з Чорноморському флоту, на зустрічах з послом РФ в Україні, з головою Адміністрації президента РФ, "що розвиток в Севастополі без зміни цільового призначення ряду ділянок змінитися не може".

"А зараз наступне "але", яке сьогодні є: Росія, продовживши з відома України перебування ЧФ РФ до 2042 року, практично сплатила за цю землю... зменшивши ціну на газ", - сказав голова Севастопольської міськдержадміністрації.

Тому, як вважає Саратов, "сьогодні без доброї волі російської сторони рішення ухвалене бути не може".

"Тут треба знайти алгоритм, який має враховувати інтереси, безумовно, російської сторони, української сторони, я маю на увазі військових і міста", - наголосив він.

"Одностороннього рішення бути не може до 2042 року. Завдання міської влади, зокрема моє, полягає в тому, як запропонувати такий алгоритм на рівні, як мінімум, прем`єр-міністрів", - додав Саратов.

Голова Севастопольської МДА запевнив, що "шукатимемо рішення".

"Якщо бути чесним, і російським військовим ця територія не потрібна, і українським, однак далі треба сідати за стіл переговорів і писати угоду (очевидно, йдеться про окремі території, що вивільняються ЧФ РФ - ред.)", - підкреслив Саратов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: