Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович назвав протести в Харкові "залишковим політичним явищем"

Вівторок, 22 червня 2010, 15:23

Президент Віктор Янукович називає занадто політизованим питання навколо будівництва об'їзної дороги в Харкові.

Про це він сказав він в інтерв'ю журналістам у вівторок під час відвідування острова Хортиця в Запорожжі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"З мого погляду, на сьогоднішній день воно (питання будівництва об'їзної дороги ) занадто політизоване, це, знаєте, залишкові політичні явища, що залишилися в Україні після цього п'ятирічного періоду, коли ми підмінювали дуже часто різні питання політичною доцільністю", - відзначив Янукович.

У той же час, за словами глави української держави, питання будівництва дороги в Харкові далеко не нове і він знайомий з цим питанням.

Зокрема, Янукович відзначив, що оформлення документів продовжувалося більше 2 років, є всі необхідні експертні висновки, є відповідні узгодження, у тому числі і є узгодження з громадськими організаціями.

У той же час президент розкритикував місцеву владу за те, що влада поспішила, що в результаті призвело до конфлікту в місті.

"Вважаю, що влада зробила це поспішно. Спочатку треба було громадськості роз'яснити що це, для чого, і зробити це без того, забарвлення як це було зроблено", - підкреслив президент.

У той же час Янукович відзначив необхідність для Харкова окружної дороги, оскільки місту необхідно готуватися до проведення фінальних ігор Чемпіонату Євро-2012, а також у місті необхідно зберегти зелену зону.

За словами глави держави, події в Харкові є прикладом того, "як не треба діяти в майбутньому".

Як раніше повідомлялося, у Харкові пройшли акції протесту проти будівництва дороги через лісопарк, що є в Генплані міста.

Низка громадських організацій і городяни активно протистояли вирубці дерев у парку імені Горького, стверджуючи, що громадських слухань із приводу будівництва через рекреаційну зону не проводилося, і що ніхто не пред'явив громадськості необхідних для вирубки дозвільних документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування